samtalefilosoffen

... en ledsager på tankens opdagelsesrejse

Græsvangen 171, 8381 Tilst

+45 25 88 40 34

marie@samtalefilosoffen.dk
 


Du er her: Om dig > Organisation - leder

Organisation - leder

Leder med personaleansvar

Som leder har du ingen kolleger som du hver dag kan vende stort og småt med. Der er selvfølgelig mange ting du både kan og skal drøfte med dine medarbejdere. Men de specifikt ledelsesmæssige udfordringer kan du ikke så godt drøfte med dem du er leder for. Her kan det være godt med en ekstern samtalepartner. Det kan fx være at:
  • Der er konflikt internt i organisationen, og du ønsker at tage alle parter alvorligt. Derfor vil du gerne have hjælp til at overveje hvad folk i bund og grund er uenige om, og om der kunne være en måde at løse konflikten på som tilgodeser alles synspunkter.
  • Du har brug for at reflektere over etiske spørgsmål vedrørende ledelse og personalepolitik.
  • Du skal bedrive værdibaseret ledelse og har brug for værdiafklaring - enten med henblik på implementering ("hvordan kan vi manifestere virksomhedens erklærede værdier konkret i praksis?") eller omvendt med henblik på (re)formulering af jeres værdisæt: "Sådan her gør vi rent faktisk tingene, og det synes vi godt om. Hvilke værdier udtrykker det i virkeligheden?"

Leder med strategisk ansvar

Som leder med strategisk ansvar - eller som virksomhedsejer, direktør, bestyrelsesmedlem eller involveret medarbejder - kan du af og til have brug for at stille dig selv det helt grundlæggende spørgsmål: Hvad foregår der her, og hvor vil jeg hen med det? Det kan fx være at:

  • Du har brug for at gennemtænke en ny forretningsidé.
  • Du har brug for at klarlægge og finde ord for den røde tråd i dine forretningsaktiviteter - måske mest af personlige grunde, men sikkert også med henblik på rammende og troværdig markedsføring og en optimal strategisk styring af produktudvikling m.v.
  • Du har brug for at reflektere over etiske spørgsmål som vedrører produkter, markedsføringsmetoder, personale, miljø eller samfund.
  • Du har brug for at arbejde med virksomhedens værdigrundlag (formulere, revidere, præcisere, begrunde).
Se også > Menneske.